Spel

Spara pengar genom att köpa spelkonsoler på Black Friday

Har du länge suktat efter ett Playstation, eller kanske en Xbox? Då är Black Friday ett bra tillfälle att slå till och köpa en spelkonsol och andra gamingtillbehör eftersom du då kan spara mycket pengar. Här ger vi dig tips inför Black Friday så att du kan göra ett riktigt bra klipp.

Handla online

Tänker du på trängsel och långa köer när du tänker på Black Friday? Så behöver det verkligen inte vara. Nu när vi så smått börjar återgå till ett vanligt liv efter pandemin så är det många som är försiktiga och helst inte trängs med massor av andra människor. Är du en av dem? Då kan du vända dig till e-handeln under Black Friday för att köpa den spelkonsol du länge har längtat efter. Även e-handeln satsar nämligen stort på Black Friday och har många bra erbjudanden. Faktum är att många e-handlare tror att handeln kommer att öka under Black Friday. Är det teknikprylar du är ute efter så ska du vända dit till Webbhallen eftersom de har ett enormt utbud och dessutom kommer att ha många bra erbjudanden.

Handla smart

För att du ska kunna göra riktigt bra klipp är det bra om du förbereder dig lite. Titta till exempel ut de varor du vill ha och var tidigt ute när Black Friday infaller. De flesta e-handlare talar inte i förväg om vilka varor som kommer att reduceras i pris så det kan var bra att ha några olika valmöjligheter.

Många förbereder sig även för den stora rea-dagen i månader i förväg. Det gör man till exempel genom att låta bli att köpa varor till ordinarie pris för att istället spara pengarna tills dess att varorna Black Friday infaller. Då kan man ha råd att köpa fler varor än vad man skulle kunna ha gjort innan eftersom man köper dem till ett lägre pris.

Vad är Black Friday?

Vi svenskar var länge obekanta med Black Friday, faktiskt så länge som fram till 2010-talet. Ursprungligen är dagen en företeelse från USA. Allt började när 1924 då den stora kedjan Macy’s berättade att de skulle ha sin stora rea under thanksgiving-paraden. Sedan dess har dagen varit en viktig rea-högtid i USA och nu har den även kommit till Sverige. Här kan du läsa mer om Black Fridays historia.

Många undrar också över varför det heter Black Friday. Orden låter ju på något sätt lite olycksbådande. Det finns faktiskt två olika teorier om det. En teori är att det heter just black eftersom företagens röda förlustsiffror vändes till svarta under den dagen eftersom människor handlade så mycket. Andra tror att namnet har en mer sorglig betydelse. Eftersom Black Friday innebar ett sånt stort tumult på gator och torg och människor skadades, ja till och med dog så blev det en sorgens dag, en svart dag.

ashe