Spel

Handkontroll Dualshock 4

Till alla de konsoler som ingår i PS4-serien följer de populära och revolutionerade handkontrollerna Dualshock 4.

Dessa kontroller finns i mängder av olika designer som innefattar variation på färger och mönster. Dessutom levereras då och då någon Limited Edition med en ny design och som enbart finns i en begränsad upplaga.

Sony Playstation säger själva att den här handkontrollen är deras bästa design någonsin och man kan förstå varför. Kontrollen har en rad olika funktioner som är unika i sitt slag samtidigt som den är trådlös vilket ger en frihet hos spelarna. Den laddas sedan smidigt med USB-kabel vilket gör att man kan ladda den i vilken USB-port som helst.

Handkontrollen kan även känna av varje liten rörelse i alla vinklar med hjälp av inbyggd accelerometer och gyroskop. De analoga spakarna och avtryckarna är också uppdaterade vilket ger en bättre precisionskänsla.

Denna kontroll erbjuder två olika sätt för att spela upp spelens ljud; dels finns det ett uttag på kontrollen för att koppla in ett headset eller så låter man ljudet höras genom den inbyggda högtalaren som finns. Med båda alternativen får man en ljudupplevelse av bästa kvalitét där alla ljudeffekter hörs.

I framkant på denna handkontroll sitter en unik styrplatta med en lampskena som avslöjar vad som händer i spelet och lampskenan ändrar färg utifrån vad som händer.

Sony har verkligen fokuserat på den sociala biten när de har utvecklat PS4. Det ska vara enkelt att spela tillsammans och dela med sig av sina spel och upplevelser. Det här har de givetvis tagit med sig hela vägen till handkontrollen där de har placerat en “share”-knapp. Med denna knapp spelar man enkelt in aktiviteten under spelets gång och kan på ett smidigt sätt dela med sig av sina stora ögonblick vilka lätt laddas upp och delas samtidigt som man spelar.

ashe