Spel

Playstations 5 närmar sig

Vi är bara halvvägs igenom 2020 och Sony har redan avslöjat massvis med detaljer angående PS5, nästa generations konsol. Vid sitt senaste PS5-event den 11 juni visade Sony oss äntligen hur konsolen verkligen kommer att se ut, vilket sortiment av spel som kommer till konsolen vid lanseringen och mycket mer. Det har under en längre tid stått klart att Spidermanspelet kommer att vara en del av konsolens lansering, vilket fick alla Marvelfans att jubla. Om du, likaså, är ett Marvelfan i högsta grad, så kan du besöka https://gameloot.se/ för schyssta produkter och prylar från både Marvel och andra kända spel. Spel som till exempel GTA V släpps också vid lanseringen.

Sony planerar att lansera konsolen under detta år, och även om Sony fortfarande inte har avslöjat ett satt datum eller pris så kommer den utan tvekan att släppas innan december 2020 och den pågående pandemin kommer inte att påverka den tidslinjen. Företaget har inte varit mer specifikt än så, inte ens under sitt event den 11 juni avslöjades något mer. Microsoft har också gett samma svaga svar angående sin nya konsol, och historiskt sett har november varit en månad då jättarna har släppt sina nya produkter. Förbeställningarna kommer förmodligen inte att gå live förrän ett officiellt datum och prisinformation har släppts. En Bloomberg-rapport indikerar dock att vi kan behöva förbereda oss på leveransbrist vid lansering, samt eventuellt reducerad eller förändrad marknadsföring jämfört med Sonys typiska produktlansering.

Sony inkluderade inte heller en prispunkt i sitt event den 11 juni, så vi vet fortfarande inte hur mycket den nya konsolen kommer att kosta, men företaget har sagt att PS5:s pris kommer att vara attraktivt för gamers. Naturligtvis kan vi inte förvänta oss att Sony skulle säga någonting annorlunda, men man får en känsla av att företaget har lärt sig från PS3:s orimliga prislapp och de svårigheter som följde, samt PS4:s rimligare kostnad och framgången som kom med det.

ashe