Spel

Playstation 4 PRO

Playstation 4 fick som tidigare nämnts omdömet som marknadens bästa spelkonsol. När originalet skulle uppdateras och utvecklas skapades Playstation 4 PRO. Här har vi spelkonsolernas spelkonsol. Det bästa har helt enkelt blivit ännu bättre och är marknadens mest kraftfulla spelkonsol.

Processorn är densamma i PRO som i de tidigare modellerna men den största skillnaden är den grafiska processorn som har byts ut från 1,84 TFLOPS Radeon™ till 4.20 TFLOPS Radeon™.

Denna grafikprocessor gör att man genom 4K får högsta möjliga användarupplevelse och kvalitét på sitt spel. Skärpan har blivit ännu skarpare, material så som kläder och hår på spelets gubbar har blivit mer realistiska i sin textur samt att hudtonen har blivit varmare.

Eftersom detaljrikedomen har blivit avsevärt bättre där linjer och kurvor är jämnare, hörn är skarpare och där vatten och gräs blänker så har miljöerna blivit betydligt mer verklighetstrogna.

Det finns också en HDR-teknik som bidrar till att göra hela upplevelsen mer realistiskt. Det blir mer intensiva och livfulla färger, mörkare skuggor som ger ett förbättrat djup och ett större siktområde där horisonten uppenbarar sig långt fram.

Det gör alltså att den grafiska prestandan är dubbelt så hög mot vanliga PS4.

Även spelflödet har förbättrats där uppdateringsfrekvensen är tätare vilket gör att action i spelen levereras snabbare, jämnare och med mer explosivitet. Man får alltså ett smidigare och stabilare spelflöde.

Alla de spel som är gjorda för PS4 kan även spelas på PS4 Pro i minst 1080p upplösning. Vissa av dessa spel har även inbyggda funktioner för att spelas just på Pro. Vill man dock vara säker på att man utnyttjar sin spelkonsols kapacitet till max är det spel som det står PS4 Pro Enhanced på som man ska använda sig av. Dessa spel är speciellt framtagna för att få ut det bästa av PS4 Pro.

Förutom detta ingår även funktionerna Share Play och Fjärrspel precis som vanligt samt att man kan streama underhållning från olika underhållningsappar.

ashe