Spel

Vilken spelkonsol ska du välja?

Det kan vara svårt att välja vilken spelkonsol du ska köpa. Ska det vara Xbox One, Playstation 4 eller ska det vara Nintendo Switch? Men här kommer lite information om alla dessa spelkonsoler som kanske kan underlätta för dig att välja. När går hem efter en sen spelkväll med gänget kan det vara bra att ha en reflexväst med tryck så att du syns ordentligt. Varför inte satsa på ett eget tryck av exempelvis favoritspelet eller önskekonsolen?

Information om Playstation 4

Playstation 4 är skapad av Sony Computer Entertainment, den kallas även för Ps4. Den släpptes den 29 november år 2013 i Sverige. Under hösten släpptes också två starkare versioner som heter Playstation 4 Pro och Playstation 4 Slim, och i samband med det blev deras handkontroller bättre. Hittills har det sålts över 95 miljoner enheter över hela världen. Det är en spelkonsol från den 8 generationen. Den har även ett stort utbud av exklusiva spel som du bara kan spela på Playstation 4 modellerna. Skulle det vara så att du har ett gammalt Playstation 3 funkar varken dina spel eller gamla handkontroller.

Information om Xbox One

Xbox One skapades av Microsoft, och släpptes 5 september år 2014. Det släpptes senare två modeller till av konsolen. De heter Xbox One S och Xbox One x (kallas även för Xbox One Scorpio). Xbox One S släpptes i augusti år 2016, Xbox One Scorpio släpptes i november år 2017. Det finns ett antal exklusiva spel som bara går att spela på Xbox One modellerna. Är det så att du har ett gammalt Xbox 360 kan du använda en del av dina gamla spel, men bara vissa. Det finns en sida på internet om vilka spel från Xbox 360 som går att spela på Xbox One modellerna. Xbox One har sålts i över 36 miljoner enheter över hela världen.

Information om Nintendo Switch

Nintendo Switch är skapat av Nintendo och lanserades den 3 mars 2017 och den är en av få konsolerna som både kan vara stationär och bärbar. Det finns ingen starkare modell av Nintendo Switch, vilket betyder att Nintendo lade ner mycket tid och pengar på att utveckla en så stark spelkonsol som möjligt från början. Nintendo Switch har också exklusiva spel som du bara kan spela på Nintendo Switch. Skulle det var så att du har ett gammalt Wii eller ett Wii U går det inte att använda dina gamla spel eller handkontroller. Konsolen har sålts i över 320 miljoner enheter världen över. Namnet Nintendo förknippas oftast med Super Mario Bros, en gammal goding från förr.

Alla spelkonsoler har sina egna exklusiva spel, så välj konsol utifrån vilka spel du vill kunna spela. Det kan vara bra att komma ihåg att alla spel kan inte spelas på alla konsoler.

ashe