Spel

Hur blir man spelutvecklare?

Majoriteten av dagens ungdomar har vuxit upp med att spela olika TV-spel på exempelvis Playstation 3 eller Playstation 4. Några av de populäraste spelen är sportspel såsom fotboll, tennis eller MMA. Men även äventyr, action, fantasy och RPG-spel ligger högt på listan av de mest omtyckta spelen. För många som växer upp med spel är det en dröm att kunna jobba inom spelbranschen som vuxen.

Jobb inom spelbranschen

Ett viktigt kriterium för dig som söker dig till spelbranschen är att du har ett stort intresse för spel, skapande och att du är kreativ. Många som lyckats ta sig in i branschen skapade spel på sin fritid. För att kunna jobba som spelutvecklare (vilket delas upp i olika arbetsområden såsom animatör, programmerare eller grafiker) bör du ha någon erfarenhet av spelutveckling. Det kan vara via en utbildning, ett hobbyprojekt eller liknande där du fått lära dig göra spel. Det finns möjlighet att själv prova på spelutveckling via guider online samt att arbeta med olika gratisverktyg. En del av de största spelmotorerna och mjukvarorna kan laddas ner gratis som till exempel 3D-verktyget Blender eller spelmotorerna Unreal Engine samt Unity.

Företag, möten och konferenser

Spelföretag som utvecklar och säljer spel kommer emellanåt att behöva ett bra mötesrum för affärsmöten, konferenser, event, presentation av en ny produkt eller information och utbildning för sina anställda. Det här är ett behov som de allra flesta företag stöter på emellanåt oavsett vilken typ av firmor de bedriver. Hos Helio erbjuds ett brett och prisvärdigt utbud av bra mötesrum, eventytor och konferensrum i Stockholm samt närområden. Helio kan hjälpa dig hitta ett perfekt mötesrum i Stockholm utifrån dina behov och preferenser och kan givetvis hjälpa till med att ordna möten samt event från 2 till 200 personer. Givetvis kommer du att ha Helios expertis till ditt förfogande. Flera av mötesrummen ger tillgång till en projektor för att hålla en presentation eller visa film. Det finns även möjlighet att ordna både kaffe och lunch.

Spelutvecklare

Det har blivit ett mycket populärt yrkesval idag att jobba som spelutvecklare. För dig som är intresserad är det rekommenderat att ta reda på mer om vilka uppgifter en spelutvecklare har och vilka kunskaper som eftersöks och krävs. Även om det handlar om att utveckla spel kan uppgifterna variera ganska stort beroende på vilken typ av spel som du arbetar med. En del väljer att jobba inom online casinon vilket innebär att du kommer att jobba med en helt annan kategori av spel. För att jobba inom spelbranschen krävs för det mesta att har du genomgått en utbildning i spelutveckling. Denna utbildning erbjuds i flera högskolor/yrkelhögskolor eller via en distansutbildning. För dig som är äventyrslysten och gillar att resa finns det även utbildningar utomlands. Kom ihåg att det finns olika titlar inom spelutveckling vilka är programmerare, speldesigner, projektledare och grafiker som alla har olika uppgifter när ett spel skapas. Det gäller att välja en inriktning som du är intresserad av men kom ihåg att det alltid finns möjlighet till vidareutbildning.

ashe