Spel

Playstation VR

Det senaste tillskottet som Sony levererar till PS4 är PlayStation VR. Denna passar alla de olika PS4 konsolerna (original och PRO) och tar dig med på ett äventyr som du sent kommer att glömma. Här får du chans att uppleva spelmiljöerna på ett helt nytt sätt och det kommer att kännas som om du är där på plats och för att delta.

På den 5,7 tums stora OLED-skärmen visas miljöer och objekt i 3D vilket gör att det blir otroligt verklighetstroget. För att maxa upplevelsen ytterligare så har man i detta VR-headset ett synfält på 360 grader, detta gör att vart du än vänder dig så kommer du befinna dig i och uppleva en annan värld. Detta tillsammans med den jämna grafiken med 120 bildrutor per sekund ger dig en oslagbar upplevelse.

Det är inte bara ögonen som ska få en upplevelse och en resa utan här har man även satsat på ljudet för att få en så bra helhelt som möjligt. Ljudet spelas upp med den senaste tekniken inom 3D-ljud vilket gör att man kan höra exakt ljudets riktning och avstånd, det vill säga att man kan lokalisera vart ljudet kommer ifrån.

För att man inte ska bli isolerad när man använder detta headset till sitt Playstation 4 så har det också en inbyggd mikrofon så att man under spelets gång ska kunna diskutera speltaktik med sina vänner online.

PS VR är enkelt att använda genom att bara koppla in headsetet i sin spelkonsol och sedan ansluta en Playstation Camera. VR kan användas till en rad olika spel för högre och mer spännande spelupplevelse där du är delaktig på ett helt annat sätt. Det gäller bara att våga prova, att släppa verkligheten bakom sig för ett tag och kliva in i en helt annan värld med allt vad det innebär.

ashe